- A + A
Haber Galerisi
Ani’nin 958’inci fetih yıldönümü törenle kutlandı
Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan'ın Ani’yi fethinin 958’inci yıldönümü, Ani Antik Kenti’nde düzenlenen törenle kutlandı.
19.08.2022 10:30:16

Anadolu’nun kapısı olarak nitelendirilen ve Malazgirt’ten önce fethedilen Ani’nin, Selçuklu hükümdarı Sultan Alpaslan tarafından fethedilişinin 958’inci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars Belediyesi ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Ani Arkeolojik Sit Alanı’nda gerçekleştirilen kutlama törenine Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, protokol üyeleri, SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile vatandaşlar katıldı. Program bayraklı yürüyüş ile başladı. Protokol üyeleri ile vatandaşlar, Türk Bayrakları ile Anadolu’da yapılan ilk cami olan Ebu’l Menuçehr Camii’ne kadar yürüdü. Burada okunan Kur’an tilavetinin ardan protokol tekrar bayraklar eşliğinde tören alanına döndü. Ani’nin fethiyle ilgili yapılan protokol konuşmalarından sonra çeşitli etkinlikler düzenlendi. Törende Kafkas ve yöresel halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra Aşık atışmalarına geçildi. Mehteran takımının gösterisiyle devam eden kutlama programı, gerçekleştirilen at yarışlarıyla sona erdi. Kutlama programının sonunda Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’e sembolik olarak şehrin anahtarı takdim edildi.       

Ani Arkeolojik Sit Alanı, 2016 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştı.

 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız