- A + A
Haber Galerisi
Ardahan'da Kafkas Bal Arısının Genetik Karakterizasyonunun Belirlenmesine Yönelik Eğitim Verildi
Serhat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Ardahan Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü personeline Kafkas Bal Arısının genetik karakterizasyonunun belirlenmesine yönelik eğitim verildi.
09.09.2024 15:50:16

Teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimde, PCR cihazının kullanımı detaylı bir şekilde ele alındı. Eğitimle birlikte, personelin analizleri doğru bir şekilde gerçekleştirmesi ve güvenilir sonuçlar elde etmesi hedeflendi. Yapılan moleküler analizler sayesinde, Kafkas bal arısına özgü genetik özellikler tanımlanarak, diğer arı ırklarından veya melez arı popülasyonlarından gelen genetik materyalin ayrıştırılması mümkün olacak. Bu sayede, kaçak arı girişleri izlenip kontrol edilebilecek.

Proje, Bölgedeki Kafkas arısının korunması ve genetik çeşitliliğinin izlenmesi açısından büyük bir öneme sahip olup, ileriye dönük bilimsel çalışmalar için de önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız