Yapılacak faaliyet ile Ardahan Kavılca Buğdayı’nın yerel, ulusal ve uluslararası seviyede bilinirliğini artırmak, Ardahan Kavılca Buğdayı ile yapılabilecek çeşitli yemekleri ortaya çıkarmak, Kavılca Buğdayı’nın faydalarını tanıtmak amaçlanmıştır. Bu kapsamda Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Ramazan BİNGÖL ve ünlü şef Ayvaz AKBACAK’ın da katılacağı faaliyete bir çok şef, tarım yazarı, akademisyen ile yerel ve ulusal basının da katılım sağlaması planlanmaktadır.
2024 yılı itibariyle coğrafi işaret tesciline de sahip olan Ardahan Kavılca Buğdayı 10.00-13.000 yıl önce ilk kültüre alınan, genetiğini ilk günkü gibi muhafaza edebilmiş, medeniyet tarihinin en eski’ buğday türlerinden birisidir. Ardahan coğrafyasına uyum sağlayarak bu bölgeye lokalize olan Kavılca Buğdayı; Ardahan ilinin, yüksek rakımlı, sert ve soğuk iklim koşullarına adapte olarak bir takım yapısal değişikliklere uğramış, bu uzun süreçte kendine has özellikler kazanmıştır.
Program kapsamında Ardahan Kavılca Buğdayı üzerine panel, müzik dinletisi, Kavılca tadım etkinliği, Ünlü şeflerle atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir.
Programa tüm halkımız davetlidir.