- A + A
Haber Galerisi
Buğdayın Atası, Ardahan Kavılca Buğdayı Muftak Atölyesi
Ajansın 2024 yılı Çalışma Programı’nda Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (KSOP) kapsamında bulunan “Yöresel Ürünler Mutfak Atölyesi” faaliyeti ile TRA2 Bölgesi’nde başta coğrafi işaretli ürünler olmak üzere yöresel ürünlerin yerel ve ulusal düzeyde tanıtımına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu itibarla SERKA, Ardahan Üniversitesi, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ve Ardahan Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile 30 Ekim Çarşamba Günü “Buğdayın Atası Ardahan Kavılcası” sloganı ile mutfak atölyesi faaliyeti düzenlenecektir.
21.10.2024 17:20:10

Yapılacak faaliyet ile Ardahan Kavılca Buğdayı’nın yerel, ulusal ve uluslararası seviyede bilinirliğini artırmak, Ardahan Kavılca Buğdayı ile yapılabilecek çeşitli yemekleri ortaya çıkarmak, Kavılca Buğdayı’nın faydalarını tanıtmak amaçlanmıştır. Bu kapsamda Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Ramazan BİNGÖL ve ünlü şef Ayvaz AKBACAK’ın da katılacağı faaliyete bir çok şef, tarım yazarı, akademisyen ile yerel ve ulusal basının da katılım sağlaması planlanmaktadır.

2024 yılı itibariyle coğrafi işaret tesciline de sahip olan Ardahan Kavılca Buğdayı 10.00-13.000 yıl önce ilk kültüre alınan, genetiğini ilk günkü gibi muhafaza edebilmiş, medeniyet tarihinin en eski’ buğday türlerinden birisidir. Ardahan coğrafyasına uyum sağlayarak bu bölgeye lokalize olan Kavılca Buğdayı; Ardahan ilinin, yüksek rakımlı, sert ve soğuk iklim koşullarına adapte olarak bir takım yapısal değişikliklere uğramış, bu uzun süreçte kendine has özellikler kazanmıştır.

Program kapsamında Ardahan Kavılca Buğdayı üzerine panel, müzik dinletisi, Kavılca tadım etkinliği, Ünlü şeflerle atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Programa tüm halkımız davetlidir.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız