- A + A
Haber Galerisi
Gençler Ağrı’yı Fotoğrafladı
Serhat Kalkınma Ajansı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi işbirliğiyle 17-19 Mayıs tarihleri arasında 3 günlük eğitim programı düzenlendi.
24.05.2024 13:40:52

2024 yılı teması olarak belirlenen Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı’na uygun olarak kadınların ağırlıklı olduğu 50 katılımcıya Usta Foto Muhabiri ve Fotoğraf Sanatçısı Bünyamin Aygün tarafından eğitim verildi.

 İki gün boyunca fotoğrafçılığa giriş, makine, objektifler ve aksesuarların tanıtımı, çekim ve pozlama teknikleri, stüdyo tekniği, flash ve led aydınlatma, netleme ve alan derinliği uygulamaları, yapay ve doğal ışıkta portre çekimleri, renk yönetimi, ürün çekimi ve teknikleri, açık havada doğa ve manzara çekimleri ve drone çekimleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Eğitime katılan katılımcılar, iki günlük teorik eğitimin ardından öğrendikleri bilgileri Ardin’in Bahçesi ve İshak Paşa Sarayı’na yapılan ziyaretlerle uygulama şansı buldu. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 50 katılımcı hem fotoğrafçılık konusunda bilgi ve birikimlerini ileriye taşıma şansını hem de öğrendikleri bilgilerle ilerleyen yıllarda bu alanda iş olanakları ve istihdam fırsatlarını değerlendirme şansını elde etti. Yapılan etkinlikle ayrıca,  eğitim alan katılımcıların Ağrı’da yer alan turistik mekânlarda çektikleri fotoğrafları, sosyal medyada paylaşarak bölgenin tanıtımına da katkıda bulunulmuştur.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız