- A + A
Haber Galerisi
Göle, Tekstil İle Yükseliyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Ardahan’ın Göle ilçesinde toplam 3.600 m2 kapalı alana sahip tekstil atölyeleri oluşturuldu. Serhat Kalkınma Ajansının koordine etmiş olduğu proje kapsamında ilçede 360 gencin istihdam edilmesi hedeflenmektedir.
09.05.2023 19:35:22

Göle Belediyesi tarafından kiralama ihalesi yapılan atölyelerde hali hazırda büyük çoğunluğu 18-34 yaş aralığında olan toplam 80 genç istihdam edilmiş olup bunların 62’sı kadınlardan oluşmaktadır. Atölyelerin yakın zamanda üretim kapasitelerini artırmalarıyla birlikte çalışan sayısının 360’a kadar çıkarılması beklenmektedir. Söz konusu program ile çalışmak için büyük şehirlere giden gençlerin kendi memleketlerinde kalarak üretime katkı sağlamaları ve göçün azaltılması hedeflenmiştir.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız