- A + A
Haber Galerisi
Kars’ın turizmi tek elden yönetilecek
Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) ile finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan “Tarihi Kimliğiyle Kars Kent Projesi” kapsamında Kars’ın turizmini tek elden yönetmek için Turizm Yönetişim Komitesi kurulacak.
13.08.2021 08:29:24

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir başkanlığında Ajans’ın Kars’taki merkez hizmet binasında düzenlenen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları, SERKA uzmanları ile proje paydaşlarının temsilcileri katıldı. 2024 yılına kadar devam edecek olan projenin geniş katılımla gerçekleştirilen başlangıç toplantısında, kentteki turizm işletmeleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili paydaşların kurumsal kapasitelerinin arttırılması, sürdürülebilir bir yönetişim stratejisinin belirlenmesi, tarihi binaların korunmasına yönelik eylem planlarının oluşturulması ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilerek Kars turizminin rekabet gücünün arttırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. “Tarihi Kimliği ile Kars Kent Projesi” ile projenin uygulanacağı caddede bulunan 7 kamu binasının turizm işletmesine dönüştürülerek özel sektöre tahsil edilmesi, Kars’ın turizminin tek elden yönetilmesi için Turizm Yönetişim Komitesi’nin kurulması, turizm sektöründeki işletmelere, yerel rehberlere, öğrencilere ve girişimcilere eğitimler verilmesi hedefleniyor. Projeyle birlikte turizm sektöründeki hizmet kalitesinin geliştirilmesi, tarihi binaların korunmasına yönelik özel stratejiler geliştirilmesi, Ani Arkeolojik Sit Alanı’nın Paris’te sergisinin açılması ve özel tanıtım materyallerinin hazırlanması amaçlanıyor. Projenin yaklaşık bütçesi 5,2 milyon avro ve yüzde 85’i Avrupa Birliği Fonu, yüzde 15’i ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı fonuyla karşılanacak. Proje tamamlandığında Kars, tarihi ve kültürel dokusuyla yaşayan bir şehir haline gelecek ve hem turistlere hem de gelecek nesillere bu zengin kültürel mirasın aktarılması sağlanacak.  

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız