- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Ağrı'daki Mesleki Eğitimin İyileştirilmesine Destek Sağladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Ağrı Merkez ilçede bulunan dört mesleki ve teknik anadolu lisesinin mesleki eğitim atölyelerini ve laboratuvarlarını yeniledi.
31.05.2023 21:46:55

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında SERKA tarafından Bakanlığa gönderilen, Ağrı Belediyesinin başvuru sahibi olduğu “SOGEP İle Işıldayan Atölyeler” isimli proje, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile yürütüldü. Proje kapsamında il merkezindeki dört mesleki ve teknik anadolu lisesindeki mesleki iletişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojisi, mobilya ve iç mekân tasarımı, metal teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, sağlık hizmetleri, hasta-yaşlı bakımı, kuaför hizmetleri, muhasebe ve adalet alanlarındaki atölye ve laboratuvarlara gerekli makine, teçhizat ve ekipmanlar alınarak, eğitim ortamlarının yeni teknoloji ile donatılması sağlandı. Proje, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarılı bir şekilde uygulanarak 2022 yılı sonunda tamamlandı.

Proje ile mesleki eğitim alanında öğrenim gören öğrencilerin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün “Genç İstihdamı” teması kapsamında; Okullarında edindikleri teorik ve uygulamalı mesleki bilgi ve deneyimlerini sahada ilgili sektörlere daha hızlı aktararak adapte olmaları, iş hayatına daha kolay adım atmalarının sağlanması, ayrıca, modern teknoloji ile Ağrı'daki mesleki eğitim ve öğretim kalitesinin arttırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız