- A + A
Haber Galerisi
SERKA’dan Afyonkarahisar’a Teknik İnceleme Gezisi
Serhat Kalkınma Ajansı, 2024 Çalışma Programında belirtilen Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı (KSOP) kapsamında, Afyonkarahisar iline yönelik teknik inceleme gezisi düzenledi.
15.10.2024 14:18:37

Ardahan Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen teknik inceleme ziyaretine Ajans Ardahan Yatırım Destek Ofisi ve Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Afyonkarahisar ilindeki tarım - hayvancılık işletmeleri ve tarıma dayalı sanayi işletmelerini ziyaret ederek Ardahan ilinde uygulanabilirliği konusunda bilgi alan ekip tarafından Kocatepe Üniversitesi Hayvancılık Uygulama Çiftliği’nde bulunan manda ve koyun çiftlikleri, hayvan atıklarından elektrik üretimi sağlayan Biyogaz tesisleri, orman ve çöp artıklarından elektrik üreten Biyokütle tesisleri, örnek büyükbaş ve manda işletmeleri, et entegre ve süt işleme tesisleri ile GastroAfyon festivali ziyaret edildi.

Teknik inceleme ziyareti kapsamında Göle Kristal Kadın Kooperatifi üyeleri de GastroAfyon Festivaline götürüldü. Kooperatif üyeleri kendi iş modellerini geliştirme noktasında iyi uygulama örneklerini yerinde gördü ve iş bağlantıları kurdu. Festival boyunca yöresel ürünleri büyük ilgi gören Kooperatifin standını, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da ziyaret ederek 1 tonluk Kaşar Peynirinin kesilmesine eşlik etti.  Vali Güran Yiğitbaşı daha sonra,  Anadolu Ajansı’na Afyonkarahisarlı ve Ardahanlı kadın kooperatifleri arasında kurulması planlanan Süt Kardeşliği Projesi hakkında röportaj verdi.

Bu teknik inceleme ziyareti ile; örnek hayvancılık işletmeleri, biyogaz, biyokütle, et entegre ve süt işleme tesislerinin yerinde görülmesi, bölgemizin yöresel ürünlerinin ulusal düzeyde tanıtımının yapılması ve Kadın Kooperatiflerimizin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmiştir.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız