- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Kars'ta Engelli Bireyler için Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi Projesine Mali Destek Verdi
SERKA, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı (KÖA06) kapsamında Kars merkezde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu Gündüzlü Engelsiz Yaşam Merkezi projesine mali destek sağladı.
11.05.2023 21:09:45

Proje ile engelli bireylerin mesleki ve sosyal hizmetlerin ulaştırılması amaçlanmış olup bu kapsamda;  engelli bireylerin bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve istihdam rehberliği ihtiyaçlarının yanı sıra engelli bireylere ve ailelere psikososyal destek hizmetlerinin sunulabileceği, iş-uğraşı atölyeleri vasıtasıyla meslek edindirme kurslarının verilebileceği, çok yönlü bir yaşam merkezi oluşturulmuştur.

Hali hazırda 15 personelin görev yaptığı merkezde resim, spor, müzik, okuma-yazma, filografi ve halı-kilim dokuma olmak üzere toplam 6 kurs verilmekte olup bu kurslar vasıtasıyla engelli bireylerin bilgi, beceri ve yeteneklerine göre meslek edinmeleri, mesleklerini sosyal ve ekonomik alanlarda değerlendirmeleri ile bütçelerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir. Toplam 4 atölyenin bulunduğu merkezde, kurs sayısının 12’ye çıkarılması beklenmektedir.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız