- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Kars’ta Örnek Hayvan Yetiştiriciliği Eğitimleri Düzenledi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 2023 yılı faaliyetlerinden olan Örnek Yetiştirici Eğitim Programı’na Kars’ta başladı. Kars il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen teorik ve pratik eğitimlerle özellikle buzağı kayıplarının azaltılması hedefleniyor.
18.05.2023 11:09:11

İl genelinde yüzde yirmi oranında görülen buzağı kayıpları, temel geçim kaynağı hayvancılık olan çiftçilerin gelirlerinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Bu kayıpların önüne geçmek isteyen SERKA uhdesinde; Kars il merkezi, ilçeleri ve köylerindeki hayvan yetiştiricilerine yönelik hayvan doğum ve jinekoloji, iç hastalıkları, mikrobiyoloji ve hayvan sağlığı ekonomisi gibi alanlarda uzman akademisyenler tarafından eğitimler verildi.

Bu eğitimlerle, hayvan yetiştiricilerinin bilinçlendirilmesi yoluyla buzağı kayıplarının önüne geçilmesi; hayvancılıktan elde edilen gelirin ve verimliliğin arttırılması hedefleniyor.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız