- A + A
Haber Galerisi
SERKA, Tuzluca’da “Çalışkan Kadınlarımıza" Destek Sağladı
Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Tuzluca Belediyesinin yararlanıcısı olduğu "Çalışkan Kadınlarımız ile Doğal Üretim Katma Değer Kazanıyor" projesini hayata geçirdi.
20.05.2023 21:37:23

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ve 2022 yılı sonunda hayata geçirilen projeye SERKA, 4.815.347,00 TL (2023 yılı fiyatlarıyla) destek verdi. Tuzluca Belediyesinin yararlanıcısı olduğu proje kapsamında yapılan tesis, işletilmek üzere, 2022 yılı sonunda Tuzluca Çalışkan Kadınlar Kooperatifine tahsis edildi.

Proje kapsamında modern makine ve ekipmanlarla donatılan tesiste; Kuşburnu, kekik, evelik, papatya gibi bitkiler ile erişte, reçel, bal, kuru fasulye, kayısı gibi yöresel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi yapılmaktadır. Tesiste, bitkisel ürünlerin tazeliğini koruması için soğuk hava deposu da bulundurmaktadır. Tesiste ayrıca , ilçenin ismi ile anılan kaya tuzundan hediyelik eşyalar da yapılmaktadır.

Proje ile bölgede zayıf olan kadın kooperatifçiliğin ve işbirliğinin geliştirilmesi, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, ilçedeki yöresel ve doğal ürün potansiyelinin ekonomiye kazandırılması ve bununla göçün azaltılması hedeflenmektedir.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız