- A + A
Haber Galerisi
SERKA Yönetim Kurulu Kars’ta toplandı
Serhat Kalkınma Ajansı 67.Yönetim Kurulu Toplantısı, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında Kars’ta yapıldı.
07.08.2019 17:31:32

Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) Kars’taki hizmet binasında yapılan 67.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi gazetecilere konuşan Vali Masatlı, “Bu toplantımızda turizm destekleme ve yatırımlarla ilgili kararlar alacağız. Yaklaşık 5 milyon TL’yi aşkın parayı özel teşebbüsümüze mali destek olarak vereceğiz. İnşallah bu verilen destek, müracaat eden ve projeleri başarıyla ilk kontrolden geçen insanlarımıza hayırlı olur. Başta dört ilimiz olmak üzere tüm ülkemize bu tür destek ve yatırımların hayırlara vesile olacağını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda, Ajansın mali destek programlarının ön inceleme, teknik ve mali değerlendirme ile bütçe revizyonu çalışmaları tamamlanan projeleri ele alındı. Toplantıda, Turizm Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (TURDES) kapsamında 15 adet projenin desteklenmesine ve 2019 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında alınan 2 adet proje başvurusunun da kabul edilmesine karar verildi. SERKA’nın vereceği 5 milyon TL ve projelerin eş finansmanıyla birlikte bölgede yaklaşık 10 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirilecek.

Toplantıya, Kars Valisi Türker Öksüz, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven katıldı. 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız