- A + A
Haber Galerisi
Doğu Anadolu’daki peynir üreticileri Bitlis’te buluştu
Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yerel peynir üreticileri, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından düzenlenen “Doğu Anadolu Peynirleri Bitlis’te Buluşuyor” etkinliğinde bir araya geldi.
05.09.2018 15:20:00

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Bitlis’i Tatvan ilçesinden düzenlenen “Doğu Anadolu Peynirleri Bitlis’te Buluşuyor” etkinliği Belediyenin fuar ve sergi salonunda gerçekleştirildi. Bu yıl birincisi düzenlenen Bitlis Peynir Fuarı’na bölge illerinde kayıtlı faaliyet gösteren yerel peynir üreticileri katıldı. İki gün süren etkinlik kapsamında yerel üreticiler fuara getirdikleri peynirleri sergiledi. Fuara gurmeler, şefler, gıda üzerine yayın yapan dergi ve gazete muhabirleri ile sosyal medya fenomenleri katıldı. Serhat Kalkınma Ajansı da (SERKA) faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerindeki peynir üreticilerini fuarda buluşturdu. Fuar kapsamında, yerel ürünlerin gün yüzüne çıkarılması amacıyla “Ev Yapımı Peynir” kategorisinde yarışma düzenlendi. Yarışmaya Kars’tan götürülen Türkmen Saçak Peyniri 15 peynir arasında ikincilik ödülüne layık görüldü.  Öte yandan, “Doğu Anadolu Peyniri Nasıl Dünya Markası Olur?” konulu panel düzenlendi. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yavuz Öztürkler’in yönettiği “Peynirde Tanıtım ve Markalaşma-California Modeli” konulu panele, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu, California Üniversitesi’nden Fatih Tatari ve TUREB Başkanı Zeki Apalı konuşmacı olarak katıldı. Panelde konuşan Karslı Gravyer üreticisi İlhan Koçulu, yerel üreticilerin bölge illerindeki peynir ihtiyacının yanı sıra özellikle yurt dışına ihracata yönelik üretim yapmaları gerektiğini vurgulayarak, “Bölgemizin üreticileri, yurt dışı piyasasına açılmayı hedeflemelidir” dedi. Panelde yöresel peynir üreticilerinin sorunları ele alındı ve çözüm önerileri tartışıldı. 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız