- A + A
Haber Galerisi
Süsleme Sanatları sergisi açıldı
Kars Valiliği himayesinde Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından iki yıldır yürütülmekte olan “Türk Süsleme Sanatları Projesi” kapsamında kursiyerler tarafından yapılan hat, tezhip ve ebru çalışmalarının yer aldığı sergi, düzenlenen törenle açıldı.
02.10.2018 11:17:00

Kars Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen “Türk Süsleme Sanatları Sergisi”ne SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Kars Valisi Rahmi Doğan, Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı, Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Milletvekili Yunus Kılıç, SERKA Genel Sekreteri Oktay Güven, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile sanatseverler katıldı. Serhat Kalkınma Ajansı’nın iki yıl önce başlattığı “Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Projesi” kapsamında hat, tezhip ve ebru kursu verildi. Kurslarını bitiren kursiyerler, iki yıl boyunca yaptıkları eserleri sergiledi. Serginin açılışını yapan protokol, daha sonra tezhip ve minyatür sanatçısı Selma Başçı ile kursiyerlerin yaptıkları eserleri inceledi ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.  Sanatseverler, 5 Ekim Cuma gününe kadar sergiyi gezebilecek.

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız