- A + A
Haber Galerisi
TÜİK’ten SERKA personeline “Verilere Erişim” eğitimi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü çalışanları tarafından Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) personeline “TÜİK Web Sitesi Kullanımı ve Verilere Erişim Eğitimi” verildi.
19.09.2018 11:26:00

Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğü ile Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) işbirliğiyle düzenlenen eğitime SERKA personeli katıldı. TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü’nde bilgi işlemci olarak çalışan Emre Civelek tarafından verilen eğitimde, TÜİK’in web sitesinin kullanımı ve TÜİK’in verilerine nasıl erişim sağlanacağı konusunda sunum yapıldı. Civelek, hem TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü hem de SERKA’nın Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinde faaliyet yürüttüğünü belirterek, bölge illeriyle ilgili verilere erişimin önemli olduğunu vurguladı. Civelek, web sitesinde yer alan haber bültenleri, istatistik göstergeleri, konulara göre istatistikler, parasal değer güncelleme, TÜİK kütüphanesinin kullanımı ve bölgesel verilere erişim konularını uygulamalı olarak gösterdi. Sunumun ardından TÜİK çalışanları, SERKA personelinin sorularını yanıtladı. 

Bu kuruluşun Aydınlatma Metni, Kişisel Veri İşleme ve Koruma, Ticari Elektronik İleti İzni, Kişisel Veri Saklama ve İmha ve KVKK Hak Bildirgesi metinleri hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız